کدام دعا برای برکت غذا اثر بخش است
عادت بشر بر این است که امور پیرامونش را با ریاضیات و منطق سنجش کند، یعنی همه چیز را با دو دو تا چهارتا اندازه می گیرد. این در حالی است که بارها و بارها در طول زندگی برای همه ما اثبات شده که تمامی امور مطابق محاسبات ریاضی پیش نمی رود و به دیگر تعبیر زندگی را نمی توان بر پایه ریاضیات سنجید. بسیار پیش آمده که کارها بر خلاف حساب و کتاب های مادی صورت می گیرد. این امر در بسیاری از امور روزمره پیش می اید .
به طور مثال در مواردی پیش امده که مادر غذایی برای اعضای خانواده تهیه میکند با وجود این که مقدار ان کم است ولی با برکت است وهمه اعضای خانواده تناول میکنند وحتی اضافه هم می آید .
دین کامل اسلام راهکارهایی در هر مساله ای دارد از جمله دعا برای برکت غذا که با خواندن این دعا ها میتوانیم غذایی بابرکت اماده کنیم.
خواندن سوره تکاثر
یکی از معانی تکاثر، فراوانی، افزون گشتن و فراوان شدن است. از شگردهای آشپز خوب برای برکت دار شدن غذای درحالپخت، می تواند خواندن سورهی تکاثر باشد. به این نیت که با خواندن این سوره، دیگر نگران کم و نقص در غذا نباشد.
خواندن سوره قریش
سوره قریش این سوره به تناسب صحبت از اطعام و مهربانی خداوندی، بیتناسب با آشپزی نیست. به تجربه ثابت شدهاست که خواندن این آیات بر خوراک، هم در برکت آن تاثیر گذار است و هم طعم.
خواندن سوره کوثر
اگر هنگام پختن غذا سوره کوثر را زمزمه کنید غذای شما برکت پیدا می کند وزیاد می شود.
روایات در مورد برکت غذا
امیر مؤمنان(ع) میفرماید: برای پیامبر(ص) غذایی آوردند، آن حضرت انگشت خود را در آن فرو برد و چون دید داغ است، فرمود: بگذارید سرد شود که برکتش بیشتر شود؛ خدا غذای داغ به ما نداده است.
امام حسین(ع) میفرماید: هرگاه رسول خدا(ص) غذایی میخورد، میگفت: «اللهم بارک لنا فیه و ارزقنا خیرا منه؛ خدایا! در آن برای ما برکت قرار ده و بهتر از آن را روزیمان فرما» و هرگاه شیری مینوشید، میفرمود: «اللهم بارک لنا فیه و ارزقنا فیه؛ خدایا! در آن برای ما برکت قرار ده و روزیمان را در آن قرار ده».
امام صادق(ع) میفرماید: رسول خدا(ص) از هنگام بعثت تا پایان عمر خود هرگز در حال تکیه زدن غذا نخورد و پیوسته مانند برده غذا میخورد و مانند برده مینشست، ایشان این کار را برای تواضع و فروتنی در برابر خدا انجام میداد، همچنین میفرماید: پیامبر اکرم(ص) برای خوردن و آشامیدن و برداشتن چیزی را با دست چپ نمیپسندید.
راوی گوید: رسول خدا(ص) برای خوردن، آشامیدن و وضو از دست راست خود استفاده میکرد.
پیامبر(ص) غذای داغ نمیخورد تا سرد شود و میفرمود: خدا به شما آتش نخورانده است. غذای داغ برکت ندارد پس آن را سرد کنید و آن حضرت هرگاه غذا میخورد بسمالله میگفت.
انس میگوید: هرگز رسول خدا(ص) از غذایی بدگویی نکرد، اگر غذایی را میپسندید آن را میخورد و اگر غذایی را نمیپسندید، نمیخورد.
رسول خدا(ص) سیر، پیاز، ترهفرنگی و عسل آغشته به شیرهای که از درخت، در شکم زنبور میماند، نمیخورد زیرا بوی آن در دهان میماند.
پیامبر اکرم(ص) ساده و محقّر بر سر غذا مینشست و هرگز آروغ نمیزد و دعوت آزاد و برده را میپذیرفت، هر چند بر غذایی که از پاچه و سیراب تهیه میشد! هدیه را میپذیرفت، هر چند جرعهای از شیر باشد و آن را میخورد؛ ولی صدقه نمیخورد.
امام صادق(ع) میفرماید: غذای پیامبر(ص) نان جو بدون خورشت و روغن بود.
پیامبر(ص) هنگام آب نوشیدن در ظرف آب تنفس نمیکرد و هنگام تنفس ظرف را از دهانش دور میکرد.
راوی میگوید: هرگاه رسول خدا(ص) غذا میخورد به فرد رو به روی خود لقمه تعارف میکرد و هنگام نوشیدن، به کسی که در سمت راست او بود آب میداد.
آشپزخانه بهشتی در خانه
طبق حدیث از امام هادی (ع) روزهای هفته اختصاص به چهارده معصوم دارد. مناسب است ثواب کارهای خیر از قبیل قران خواندن، کارهای خانه و … در روزهای اختصاصی، به امامان بزرگوار(ع) هدیه گردد تا ثواب ان چند برابر گردد.
شنبه
حضرت رسول(ص)
ابتدا قبل از آشپزی وضو بگیرید و هنگام وارد شدن به آشپزخانه بسم الله الرحمن الرحیم بگویید.
اگر دیدید کارهایتان زیاد است ذکر : لاحول ولا قوه الا بالله بگویید
یک شنبه
حضرت علی(ع)وحضرت زهراء (س)
هنگام روشن کردن آتش اجاق گاز بگویید: اللهم اجرنا من النار (یعنی خدایا مرا از آتش دوزخت دور کن)
اگر از میوه و سبزیجات وگوشت استفاده می کنید بگویید: اللهم اسئلک الجنه (از خدواند در خواست بهشت کنید)
دوشنبه
امام حسن (ع) امام حسین (ع)
هنگام استفاده از آب صلوات بر پیامبر(ص)بفرستید تا از شفاعتش بهرمند گردید.
هرچه را که با چاقو قطعه قطعه می کنید ذکر سبحان الله والحمدالله را بگویید
سه شنبه
امام سجاد (ع) امام محمد باقر(ع) امام جعفر صادق (ع)
به مواد غذایی که میخرید سوره کوثرو قدر بخوانید تا برکتشان زیاد شود.
اگر خسته شدید اعوذبالله گفته و بخدا پناه ببرید.
هنگامی که کارهایتان به اتمام رسید شکر خدای رابجا آورید: الحمد لله رب العالمین
چهار شنبه
امام موسی کاظم (ع) امام رضا (ع) امام جواد (ع) امام هادی (ع)
در حین طبخ غذا آیه ۳۵سوره نور را بخوانید تا هم محبت بین افراد خانواده زیاد شود و هم نورانیت دل پیدا کنید.
اللَّهُ نُورُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ مَثَلُ نُورِهِ كَمِشْكَاةٍ فِيهَا مِصْبَاحٌ الْمِصْبَاحُ فِي زُجَاجَةٍ الزُّجَاجَةُ كَأَنَّهَا كَوْكَبٌ دُرِّيٌّ يُوقَدُ مِنْ شَجَرَةٍ مُبَارَكَةٍ زَيْتُونَةٍ لَا شَرْقِيَّةٍ وَلَا غَرْبِيَّةٍ يَكَادُ زَيْتُهَا يُضِيءُ وَلَوْ لَمْ تَمْسَسْهُ نَارٌ نُورٌ عَلَى نُورٍيَهْدِي اللَّهُ لِنُورِهِ مَنْ يَشَاءُ وَيَضْرِبُ اللَّهُ الْأَمْثَالَ لِلنَّاسِ وَاللَّهُ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمٌ
پنج شنبه
امام حسن عسگری (ع)
قبل از طبخ غذا نیت کنید که این غذا را نذری درست می کنید هر روز به نام معصوم همان روز.
اخر سر هم برای برکت غذایی که پختید هفت مرتبه سوره قریش را بخوانی
جمعه
حضرت مهدی (عج)
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم
لإیلافِ قُرَیْشٍ ﴿١﴾ إِیلافِهِمْ رِحْلَةَ الشِّتَاءِ وَالصَّیْفِ ﴿٢﴾ فَلْیَعْبُدُوا رَبَّ هَذَا الْبَیْتِ﴿٣﴾ الَّذِی أَطْعَمَهُمْ مِنْ جُوعٍ وَآمَنَهُمْ مِنْ خَوْفٍ ﴿٤﴾
اللَّهُمَّ عَرِّفْنِی نَفْسَکَ فَإِنَّکَ إِنْ لَمْ تُعَرِّفْنِی نَفْسَکَ لَمْ أَعْرِفْ رَسُولَکَ
اللَّهُمَّ عَرِّفْنِی رَسُولَکَ فَإِنَّکَ إِنْ لَمْ تُعَرِّفْنِی رَسُولَکَ لَمْ أَعْرِفْ حُجَّتَکَ
اللَّهُمَّ عَرِّفْنِی حُجَّتَکَ فَإِنَّکَ إِنْ لَمْ تُعَرِّفْنِی حُجَّتَکَ ضَلَلْتُ عَنْ دِینِی
روایات پیامبر در مورد برکت در غذا
پیامبر خدا «ص» فرمود: برکت در وسط طعام است. پس از کنار و اطراف طعام استفاده کنید و از میانه غذا استفاده نکنید.
* برکت در کدام طعام است؟
پیامبر خدا «ص» فرمود: برکت در سه چیز است: در طعام دسته جمعی، و در طعام سحر، و در طعامی که ترید شود.
* مسواک و خلال
پیامبر خدا «ص» فرمود: هرکه دو چوب را (چوب خلال و چوب مسواک) بکار برد از درد کلبتین در امان باشد (احتیاج بکشیدن و معالجه دندان بواسطه کلبتین و یا وسائل دیگر پیدا نمی کند).
پیامبر خدا «ص» فرمود: بعد از خوردن غذا لای دندانهایتان را خلال کنید و آب را در دهانتان گردانده و مضمضه کنید، زیرا که این کار موجب بهداشت و سلامت دندانهای پیشین و عقل (و بلکه موجب صحت همه ی دندانها) می شود.
رسول الله «ص» فرمود: دندانهایتان را خلال کنید که موجب پاکی و نظافت است و نظافت از ایمان و ایمان، صاحبش را تا بهشت همراهی می کند.
* طعام سخی
پیامبر خدا «ص» فرمود: ظرف غذائی که از باقی مانده طعام پاک و لیسیده شود بر آنکه باقی مانده ی غذا را خورده است استغفار می کند (اشاره باین است که خداوند کسی را که باقی مانده ی غذا را در ظرف نگذاشته و آن را می خورد تا تلف و فاسد نشود مورد عنایت و رحمت خود قرار می دهد).
* دسته جمعی غذا بخورید
پیامبر خدا «ص» فرمود: طعام را با هم و دسته جمعی بخورید و در غذا خوردن پراکنده نباشید که برکت در جماعت است.
* زیاده خوری
رسول الله «ص» فرمود: زیاده خوری شوم و ناپسند است.
پیامبر خدا «ص» فرمود: هرکه گرسنه شود و یا احتیاج پیدا کند و از مردم پوشیده بدارد و روی نیاز بسوی خدا آورد بر خداوند حق و لازم است روزی حلال یکساله ی او را برویش بگشاید.
رسول الله «ص» فرمود: هرکه ریخته شده های در سفره را بخورد ما دامی که زندگی می کند دارای وسعت و فراخی در روزی شده و خود و فرزندان و نوادگانش از حرام در امان می مانند.
منبع: سایت گلدون